Κυριακή 1 Απριλίου 2012

«Παζάρι Αγάπης» και έκθεση συλλογής σχολικών αντικειμένων και βιβλίων στο Αμύνταιο… (video)


  «Αντιστρέφω, τις όποιες ευχαριστίες του κόσμου που επισκέφτηκε την έκθεση προς το πρόσωπό μου, στις καθηγήτριες και στους μαθητές του Γυμνασίου Αμυνταίου, για το πάθος τους να διοργανώσουν αυτή την έκθεση»«Αναγνώριση των όποιων προσπαθειών μου είναι η χαρά των μικρών μαθητών για την ευτυχία της εκδήλωσης και η «σπίθα» στη ματιά του ηλικιωμένου πλέον τώρα μαθητή εκείνων των δύσκολων για την εκπαίδευση χρόνων,  όταν αντικρίζει το βιβλίο που διδάχτηκε την ελληνική γλώσσα και τις αξίες της ζωής»
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...
  Λόγια ενός «ταπεινού» και παράλληλα μανιώδους (σπάνιο) συλλέκτη, της μακραίωνης  ιστορίας που σχετίζονται με την εκπαιδευτική ζωή στην Ελλάδα, από τις αρχές του αιώνα έως σήμερα… του Συμβολαιογράφου με καταγωγή από την Τρικοκκιά Γρεβενών, κατοίκου Καλαμπάκας, Παύλου Μπαλογιάννη.
Η κα Γρομπανοπούλου με τον κ. Μπαλογιάννη
  Μέρος μιας τεράστιας συλλογής σχολικών αντικειμένων και σπάνιων διδακτικών σχολικών βιβλίων που κράτησαν στα χέρια τους  γενιές και γενιές Ελληνόπουλων, μιας μοναδικής συλλογής, μέσα από την οποία ξετυλίγεται ανάγλυφη η πορεία της Ελληνικής  Εκπαίδευσης από την Τουρκοκρατία μέχρι τις μέρες μας, εκτέθηκε σήμερα, Κυριακή 1 Απρίλη 2012, παράλληλα με το «παζάρι αγάπης» που διοργάνωσαν για 7η χρονιά οι μαθητές του Γυμνασίου Αμυνταίου.
  Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των μαθητών και θαύμασαν από κοντά, τόσο την συλλογή του κ. Μπαλογιάννη όσο και τις δημιουργίες τους, μικρά έργα τέχνης -από πασχαλινές λαμπάδες μέχρι κοσμήματα-, που με κόπο και μεράκι δημιούργησαν, υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους, Πόπης Γρομπανοπούλου και Νόρας Ωρολογά, με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς…

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία στους καθηγητές και τους μαθητές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. shnxaritiria, htan fantastikh h ekthesh kai epeishs htan fantastika ola ta pragmmata pou eftiaksan ta paidia..... sunxaritiria sths kathigitries kai sta paidia tou gymnasiou!!!!!! kai tou xronou me ugeia !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.