Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Παραγωγή ενέργειας από μονάδα αεριοποίησης αγροτικών υπολειμμάτων στην ΕΑΣ Αμυνταίου...


  Όπως όλοι γνωρίζουμε, η αξιοποίηση της βιομάζας για την παραγωγή ενέργειας βοηθά στη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και μπορεί –σε μεγάλο βαθμό- να αντικαταστήσει τα ορυκτά καύσιμα, ενισχύοντας παράλληλα την εθνική ενεργειακή ανεξαρτησία  μας. Όμως το υψηλό κόστος μεταφοράς της βιομάζας σε μεγάλες αποστάσεις αποτελούσε πάντα τροχοπέδη στην ενεργειακή της αξιοποίηση.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...
  Η λύση στο πρόβλημα έρχεται από ερευνητική ομάδα καθηγητών και φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κατασκεύασαν μια μικρής κλίμακας κινητή μονάδα Αεριοποίησης αγροτικών υπολειμμάτων και η επιδεικτική λειτουργία της πραγματοποιείται στον αύλιο χώρο του οινοποιείου της ΕΑΣ Αμυνταίου.
  Η ιδέα του SMARt CHP συνδυάζει δύο καθιερωμένες τεχνολογίες, την αεριοποίηση βιομάζας και την ηλεκτροπαραγωγή με κινητήρα αερίου σε μία πλήρως κινητή μονάδα, παράγοντας θερμότητα και ηλεκτρισμό με υψηλή θερμοδυναμική απόδοση.


1 σχόλιο:

  1. Καλά ο Γιαννιτσόπουλος που χρωστάει σε όλους, η ένωση που χρωστάει σε όλους, και κάτι ιστορίες που λένε τα θύματά του, πως το δίνουν βήμα να κάνει και άλλες μαγκιές; Ποιούς θα βάλει μέσα αυτή τη φορά αφήνοντάς τους απλήρωτους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.