Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

«Όταν ένας τόπος φτάνει στο σημείο να γίνεται δυσάρεστος σε εκείνους που τον αγαπούν»…



Επιστολή στους πολίτες και δημότες του Αμυνταίου…

"Χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το 2013!

  Είμαι Αμυνταιώτης και κάτοικος Αθηνών. Μετά από αρκετά χρόνια πέρασα τις γιορτές στον τόπο μας και διαπίστωσα πως το Αμύνταιο, το οποίο θέλω να πιστεύω πως πολλοί αγαπάμε, είχε αλλάξει κατά πολύ την όψη του.


  Η απογοήτευσή μου είναι απερίγραπτη! Δρόμοι αλλού χιλιομπαλωμένοι κι αλλού «τρύπιοι», πλατείες σκοτεινές και γυμνές (ειδικά τέτοιες μέρες που θα περίμενε κανείς να δει φως και στολίδια), ερειπωμένα παλαιά κτίρια που κρατιούνται από μια κλωστή για να μη καταρρεύσουν - επικίνδυνα για κάθε περαστικό ή διερχόμενο αυτοκίνητο.

  Πείτε μου, που θα μπορούσα να προσάψω τις ευθύνες για όλη αυτή τη κατάσταση; Φυσικά στον τρέχοντα δήμαρχο, που όπως ενημερώθηκα πρόκειται για κάποιον Μάκη Ιωσηφίδη?

  Δε γνωρίζω τα πολιτικά δρώμενα της μικρής μας πόλης, δε καταλαβαίνω που αποσκοπεί η επιτηδευμένη ανικανότητα του δημάρχου να φροντίσει τον δήμο του (γιατί δε μπορώ να δεχτώ ότι αυτό το αποτέλεσμα έγινε κατά λάθος).  

  Ξέρω μόνο ότι το Αμύνταιο ήταν καθαρό, περιποιημένο, φιλήσυχο, αρμονικό, με τα προβλήματά του, όμως ποτέ σ’ αυτό το χάλι. Ενώ τώρα μοιάζει με βομβαρδισμένη περιοχή κι αυτό δε μου άρεσε καθόλου.

  Όταν ένας τόπος φτάνει στο σημείο να γίνεται δυσάρεστος σε εκείνους που τον αγαπούν, φανταστείτε τι νιώθουν οι απλοί περαστικοί και επισκέπτες του! Πολλοί θα σπεύσουν να επικαλεστούν την οικονομική κρίση για να δικαιολογήσουν την ανεπάρκεια του δήμου, όμως δε κατέβηκα από τον ουρανό… το Αμύνταιο δεν είναι ο μόνος δήμος που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.   

  Δεν απευθύνομαι στο αρμόδιο συμβούλιο, ούτε στον ίδιο τον δήμαρχο, μα ούτε καν στην αντιπολίτευση, γιατί γνωρίζω πως δεν ιδρώνει το αφτί όλων εκείνων που έχουν διαφορετικά συμφέροντα αλλά έναν κοινό σκοπό. Τη μάσα! Δεν είναι κρυφό άλλωστε, μια βόλτα στο you tube και θα δεις πως αντί να σκύψουν ουσιαστικά πάνω απ’ τα προβλήματα του κόσμου, να δώσουν πνοή στη κοινωνία του Αμυνταίου, επιλέγουν να τρώγονται σαν τα κοκόρια μπροστά στις κάμερες για να δείξουν πως «διεκδικούν», πως τάχα προσπαθούν να πράξουν έργο.

  Απευθύνομαι στους πολίτες, στους δημότες της περιοχής: Αν παρ’ ελπίδα απλώς δε το έχετε καταλάβει, αν συνηθίσατε την κακή εικόνα του Αμυνταίου και μετά από ένα σημείο δε τη βλέπετε καν, τότε η δική μου οπτική ίσως σας βοηθήσει να κάνετε restart στη δική σας.

  Τότε προτείνω να σκεφτείτε πολύ σοβαρά την επόμενη ψήφο σας. Αυτό που απεύχομαι όμως, είναι να έχετε συνειδητά χαμηλώσει τα standards, να έχετε συμβιβαστεί με τη μίζερη πολιτική με αντάλλαγμα μια θέση στον δήμο (η οποία δεν αμείβεται κιόλας). Σε περίπτωση που συμβαίνει αυτό, είναι κρίμα και είστε άξιοι της μοίρας σας!

  Μια τελευταία παράκληση… Ο δικομματισμός έχει αποδείξει πως είναι καταστρεπτικός. Μην επιτρέπετε να εισβάλει και στις μικρές κοινωνίες. Αν υπάρχει έστω και ένας που να αγαπάει και να πονάει αυτόν τον τόπο, ας βγει… ας κατέβει στις επόμενες εκλογές.

  Εύχομαι την επόμενη φορά που θα επισκεφθώ το Αμύνταιο να νιώσω υπερηφάνεια και όχι ντροπή!"





* (Τα στοιχεία του επιστολέα βρίσκονται στην διάθεση μας).

7 σχόλια:

  1. Πολύ καλή η επιστολή που υπαγόρευσες Θεοδωρίδη. Ξεκίνησες ήδη τον προεκλογικό σου αγώνα. Μόνο εμείς που μένουμε εδώ θυμόμαστε πάντα δρόμους με τρύπες από τα αλάτια του χειμώνα και ετοιμόροπα κτηρια. Οσο για το στόλισμα δεν μπορούμε να ξεχάσουμε οτι πλήρωσες 30000 ευρώ λεφτά του δήμου στον απίθανο Προϊο για να βάλει τα τσακανα στις κολώνες . Γαβριηλίδη δημοσίευσε τα στοιχεια να ξερουμε τον ασχετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατάλαβα… κι αν μάθεις ποιος είμαι τι θα γίνει; Θα με κάψεις στη πλατεία του Αμυνταίου για παραδειγματισμό;

      Διαγραφή
  2. μυντιώτη σου δίνω δίκιο.Σε απογοήτευσε ο τόπος σου.
    Ό χι, όμως εμείς οι μόνιμοι κάτοικοί του, θα ξαναζωντανέψουμε το Αμύνταιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ήταν το πιο συγκινητικό σχόλιο από όσα πήρα για αυτή την επιστολή. Ελπιδοφόρο και με φιλότιμο!

      Διαγραφή
  3. Καλά δε διαβάζεται το κείμενο επικρίνει και την αντιπολίτευση : "Δεν απευθύνομαι στο αρμόδιο συμβούλιο, ούτε στον ίδιο τον δήμαρχο, μα ούτε καν στην αντιπολίτευση, γιατί γνωρίζω πως δεν ιδρώνει το αφτί όλων εκείνων που έχουν διαφορετικά συμφέροντα αλλά έναν κοινό σκοπό. Τη μάσα! ...τρώγονται σαν τα κοκόρια μπροστά στις κάμερες για να δείξουν πως «διεκδικούν», πως τάχα προσπαθούν να πράξουν έργο."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΜΥΝΤΑΙΩΤΗΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ3 Ιανουαρίου 2013 στις 1:09 μ.μ.

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ –ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΑΡΕΣΕΙ Η ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ- ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ.
    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ Ο Λ Ο Υ Σ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΠΟΥ ΛΙΓΟ Η ΠΟΛΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΒΙΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ.
    ΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ, ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΕΥΣΤΟΧΑ ΤΟ e- ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΜΙΑ ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ (http://eperiskopio.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8137.html#more) ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΖΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ!!!
    ΕΠΙΣΗΣ, Ο ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ BLOGS.
    ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ, ΔΕΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΤΕ ΑΝΑΛΟΓΑ. ΞΕΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΑΝΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ…….. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΈΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ!

    Υ.Γ. ΜΕ ΛΥΠΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΑΝ/Ε ΠΑΛΙ ΚΑΠΟΙΟ/ΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ (ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ) ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε σεις τοχουμε ξαναπει. Εχουμε οτι ακριβως μας αξιζει. Φατε τωρα στη μαπα λακουβες-σκουπιδια-φιγουρατζηδες δημαρχους αντιδημαρχους κουμπαρους και λοιπους προστατευομενους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.