Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗ: H νέα ταινία της Basement Bros...



  Αφού μάθαμε για τη νέα καλλιτεχνική δουλειά της ομάδας παραγωγής Basement Bros. (μέλος της οποίας είναι και ο Αμυνταιώτης Χρήστος Φιλίππου), βρεθήκαμε στην Θεσσαλονίκη με τρεις εκπροσώπους της για να μας πουν λίγα λόγια για τη  νέα τους ταινία με τίτλο Serotonin.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ


  Μαζί μας ήταν ο Νίκος Οργανόπουλος, πρωταγωνιστής και μουσικός συνθέτης, που οι δυο φίλοι του μας τον παρουσίασαν, γελώντας, ως τον RockStar  που τα πάντα περιστρέφονται γύρω από αυτόν.  Ο Νίκος Καστόρης, σεναριογράφος - συμπρωταγωνιστής και ο Χρήστος Φιλίππου, σκηνοθέτης.





-Τι ακριβώς  είναι λοιπόν αυτό το Project Serotonin?
- "Καταρχήν πρέπει να εξηγήσω τι είναι η Σεροτονίνη. H Σεροτονίνη (ή το μόριο της ευτυχίας) είναι ένας νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου. Είναι μια ορμόνη  που βρίσκεται κυρίως στο κεντρικό νευρικό σύστημα των θηλαστικών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων. Τα υψηλά επίπεδα της στον οργανισμό   ευθύνονται για την αίσθηση ευτυχίας και ευημερίας που νιώθουμε, αντίθετα τα χαμηλά επίπεδα της εμπλέκονται στην εμφάνιση της κατάθλιψης. Το συγκεκριμένο Project λοιπόν, είναι μια no-Budget Rock-Cliche-Παρωδία βασισμένη στη μουσική του Νίκου Οργανόπουλου που γυρίστηκε τον Μάη-Ιούνη του 2012 στην Θεσσαλονίκη. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Μίλτο (Ν. Οργανόπουλος), έναν νεαρό RockStar,  ο οποίος  από προσωπικές επιλογές καταστρέφει ό,τι είχε χτίσει ως τότε.  Μέσα όμως στην απόγνωση του, μια ξαφνική έκρηξη σεροτονίνης τον κάνει να πιάσει ξανά την κιθάρα του και να διεκδικήσει την χαμένη του αξιοπρέπεια. " μας είπε ο σκηνοθέτης Χ. Φιλίππου.

-Πως ξεκίνησε η ιδέα για μια ταινία τέτοιου είδους?
-"Έχοντας συμμετάσχει και ενεργά στη σύνθεση της μουσικής του Ν. Οργανόπουλου γνώριζα εξ αρχής ότι είχαμε να κάνουμε με κάτι πρωτόγνωρο ηχητικά και στιχουργικά. Έτσι, έψαχνα απεγνωσμένα τρόπους να προωθήσω τη δουλειά του αλλά όχι με το συνηθισμένο τρόπο ενός βίντεο κλιπ ή ενός Live. Ήθελα κάτι φρέσκο, κάτι ξεχωριστό που να μένει στον θεατή-ακροατή για την πρωτοτυπία του", μας είπε ο σεναριογράφος Ν. Καστόρης και συνέχισε: "Ήρθα σε επαφή με  τον σκηνοθέτη  Χ. Φιλίππου ένα απόγευμα του Μαΐου και  συζητώντας καταλήξαμε πως έχουμε τις δυνατότητες, τις γνώσεις  και τα τεχνικά μέσα για τη δημιουργία μιας ταινίας με στοιχεία Musical.  Έτσι, στρωθήκαμε αμέσως στη δουλειά για τη διαμόρφωση του σεναρίου  ώστε να πλησιάζει όσο το δυνατόν στην πραγματική ζωή του Ν. Οργανόπουλου. Το αποτέλεσμα ήταν ένα  script γρήγορου ρυθμού με φόντο την Rock Μουσική. Σύντομα μοιράσαμε τους ρόλους και ξεκινήσαμε τα γυρίσματα τα οποία κράτησαν  1 μήνα. Η βοήθεια γνωστών και φίλων  ήταν καθοριστική.  Πολλές σκηνές θα ήταν αδύνατον  να τραβηχτούν χωρίς αυτούς".

-Ποια ήταν τα κριτήρια επιλογής των τραγουδιών ?
- Ο μέχρι τότε αμίλητος Ν. Οργανόπουλος σπάζοντας τη σιωπή του μας δήλωσε:  "Θέλαμε να περάσουμε στην ταινία  την προσωπική μας άποψη για το τι είναι ροκ. Το ροκ όπως το αντιλαμβανόμαστε εμείς, από μπαλάντες μέχρι 80's punk. Κάποιος, όμως, μπορεί κάλλιστα να ρωτήσει γιατί επιλέξαμε να προσθέσουμε πέρα από τις συνθέσεις μου (που αυτός ήταν ο αρχικός σκοπός) και το τραγούδι των  Jet - Are you Gonna Be my Girl. Η απάντηση είναι  πως για να ενισχύσουμε την ροκ άποψη της Ταινίας,  θεωρήσαμε σκόπιμο να υπάρχει τουλάχιστον ένα κομμάτι ευρέως αποδεκτό από το κοινό της σύγχρονης  εναλλακτικής μουσικής".

Συντελεστές: Ν. Οργανόπουλος, Ε. Μπίκου, Ν. Καστόρης, Η. Χατζηχιδήρογλου, Χ. Φιλίππου, Ο. Σταυρακίδης, Η. Σλέιμαν, Χ. Mordons', Π. Παπαδόπουλος, Θ. Παρθενίδης, Δ. Νικολής, Steve RaveOn.
 Special Guest: Ο, εξ Αμυνταίου ορμώμενος, Αριστοτέλης Τσαμπασίδης.
 

4 σχόλια:

  1. Η ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΤΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλη Μαίου φίλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 40 εκκλησιές;
    Στο 0:52 που του "γυάλισε" το μωρό, όλα τα λεφτά!
    ΜΠράβο παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ειναι πραγματικα τελειο ελπιζω να κανετε κι αλλη ταινια σαν αυτη !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.