Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Η γιορτή των Θεοφανείων στο Αμύνταιο… (ΒΙΝΤΕΟ)


Δύο φορές έπεσαν οι οκτώ τολμηροί πιτσιρικάδες για να πιάσουν τον Σταυρό…

  Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με κάθε μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος η εορτή των Θεοφανείων στο Αμύνταιο, την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου του 2014.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ…


  Εκατοντάδες ήταν και φέτος οι Αμυνταιώτες που παρακολούθησαν τον καθιερωμένο αγιασμό των Υδάτων και την ρίψη του Σταυρού στα παγωμένα νερά του σιντριβανιού, στο προαύλιο της εκκλησίας των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, ενώ 8 ήταν οι τολμηροί που έπεσαν για τον πιάσουν, για να πάρουν και την ευλογία του. Η βιασύνη τους όμως τους ανάγκασε να πέσουν δύο φορές στα παγωμένα νερά καθώς στην πρώτη –αποτυχημένη τους προσπάθεια-, ο Αρχιμαντρίτης, Σεβαστιανός Τοπάλης ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό, δεν είχε ρίξει ακόμα τον Σταυρό στο σιντριβάνι.

  Από την τοπική αυτοδιοίκηση, παρόντες στην τελετή ήταν ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Ιωακείμ Ιωσηφίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννης Λιάσης, ο Πρόεδρος της ΔΕΤΕΠΑ, Νίκος Παπαχρήστου και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αμυνταίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.