Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Η απάντηση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Νυμφαίου, σε δηλώσεις του Δήμαρχου Αμυνταίου κ. Ιωακείμ Ιωσηφίδη…



  Σε επανειλημμένες δηλώσεις του -προεκλογικές και όχι μόνο- ο απερχόμενος πλέον Δήμαρχος Αμυνταίου Ιωακείμ Ιωσηφίδης, ισχυρίζεται ότι δήθεν ο υποφαινόμενος Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νυμφαίου, εκλεγμένος μάλιστα με τον συνδυασμό του, «δεν απαίτησα απολύτως τίποτα από τον Δήμο Αμυνταίου και ότι για όλα φταίω εγώ»!

  Οι δημόσιες αυτές δηλώσεις του απερχόμενου πλέον Δημάρχου αναποδογυρίζουν την αλήθεια, είναι ασύστατες, ψευδείς και παραπλανητικές. Συγκρούονται κατάφωρα με την πραγματικότητα που γνωρίζουν όλοι οι Δημότες Νυμφαίου και εξαιτίας του υφίστανται καθημερινά  οι  κάτοικοι και οι επιχειρηματίες του χωριού.
Η αμάχητη αλήθεια είναι ότι:
1. Ο απερχόμενος πλέον Δήμαρχος Αμυνταίου Ιωακείμ Ιωσηφίδης, αμέσως μετά την εκλογή του χάρις στο Νυμφαίο, ξέχασε και παραβίασε όλες τις ρητές δεσμεύσεις του που προεκλογικά είχε αναλάβει απέναντι στο Νυμφαίο και που ο ίδιος έχει δημοσιεύσει πολλές φορές. Τα έντυπά του αυτά υπάρχουν.
2. Μόλις ο Ιωακείμ Ιωσηφίδης εξελέγη Δήμαρχος, με δική του ευθύνη ο Δήμος Αμυνταίου εγκατέλειψε πλήρως  και απαξίωσε την ιστορική έδρα του που ο ίδιος ο δράστης Δήμαρχος χαρακτήριζε χωρίς ντροπή ατμομηχανή της τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Αμυνταίου και όλης της ευρύτερης περιοχής.
  Οι δημόσιες δηλώσεις του υπάρχουν. Τα καταστροφικά έργα του, επίσης.
  Έκλεισε το Μουσείο, το κοινοτικό ξενοδοχείο «Νέβεσκα», τον σταύλο αλόγων ιππασίας και περιπάτου, το Πάρκο Άγριας Φύσης και θέσεις εργασίας των κατοίκων Νυμφαίου. Επί ένα και πλέον έτος άφησε ακάλυπτο τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης και έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των Νυμφαιωτών στον Κάτω Μαχαλά που επίμονα τον καλούσαν σε βοήθεια.   
3. Τα παραπάνω και τις εξ αιτίας του ανοικτές πληγές του Νυμφαίου ανέφερα διαδοχικά εγγράφως αλλά ματαίως στον απερχόμενο Δήμαρχο και στους αρμοδίους Αντιδημάρχους του από την αρχή της θητείας μου μέχρι και σήμερα ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νυμφαίου με αλλεπάλληλες  επιστολές, με πολλά δημόσια  έγγραφα, με  αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου, με τεχνικά προγράμματα, με προσωπικές παραστάσεις και   συχνότατες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους.
  Ενώπιόν του έθεσα και θα θέτω έως το τέλος της θητείας μου όλα τα έργα ζωτικής σημασίας κατά απόλυτη προτεραιότητα που θα έπρεπε να εκτελεστούν και δεν εκτελέστηκαν, την αντιμετώπιση της καθημερινότητας και εν γένει την όλη λειτουργία της Δημοτικής Ενότητας Νυμφαίου (τουριστικές υποδομές, αποχιονισμός, καθαριότητα, συντηρήσεις λιθόστρωτων δρόμων, πλατειών, μνημείων, παραδοσιακών κρηνών, παιδικής χαράς, ύδρευσης, αποχέτευσης, εξωτερικού φωτισμού κ.λ.π.).
  Όλα τα δημόσια έγγραφα διαμαρτυρίας και εκκλήσεων της Τοπικής Κοινότητας Νυμφαίου προς τον Δήμο Αμυνταίου και τον Δήμαρχο είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.
  Αποτελούν αδιάψευστα τεκμήρια και αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο στον ιστότοπο του Συνδέσμου των Απανταχού Νυμφαιωτών στο facebook. https://www.facebook.com/groups/243163792427923/
4. Μόνον όταν ήλθε η ώρα να απολογηθεί και να κριθεί στις εκλογές, ο απερχόμενος Δήμαρχος «θυμήθηκε» ξαφνικά το Νυμφαίο και εκτέλεσε ορισμένα μικρά έργα συντήρησης.
 Miracolo! Miracolo!
5. Κανένας Δήμαρχος Αμυνταίου δεν κάνει χάρη στο Νυμφαίο ούτε μπορεί να κάνει ούτε την θέλουμε. Το νόμιμο καθήκον του οφείλει να κάνει. Και ο απερχόμενος δεν το έκανε.
6. Η Κοινότητα Νυμφαίου, πριν δολοφονηθεί, είχε απόλυτη αυτάρκεια, αναβίωσε και ανέδειξε τον ιστορικό οικισμό σε ζωντανή κιβωτό της εθνικής κληρονομιάς μας και ευρωπαϊκό πρότυπο ήπιας ανάπτυξης με σεβασμό στη Φύση. Μετά τον μοιραίο «Καλλικράτη», προσφέρει κάθε χρόνο στον Δήμο Αμυνταίου εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και ο Δήμος δεν επέστρεψε πεντάρα. Πήρε,  επίσης,  από το Νυμφαίο έναν στόλο ειδικών μηχανημάτων και δεν άφησε ούτε ένα.
Λοιπόν, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Νυμφαίο 5 Μαΐου 2014

Ιωάννης Δ. Παπαδόπουλος
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Νυμφαίου

13 σχόλια:

  1. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΙΤΡΙΝΟ ΛΙΒΕΛΛΟΓΡΑΦΗΜΑ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΟΣ.
    1. ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΕΡΔΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΥΜΦΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ Δ. ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ?
    2. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΝΥΦΙΩΤΕΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ?
    3. ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Π Ο Υ Θ Ε Ν Α ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΕΡΓΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΑ Α Π Ο Λ Υ Τ Ω Σ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΕ ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.
    4. Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΠΕΣΕ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΝΙΧΡΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ. ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ?
    5. ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΧΑΡΗ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΙΣΟΙ ΚΑΙ ΙΣΑΞΙΟΙ ΣΑΣ , ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
    6. Ο ΣΤΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.
    Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΑΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ. ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ. ΤΙ ΕΓΩΪΣΜΟΣ! ΤΙ ΤΟΜΑΡΙΣΜΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο νουμερο 3 του παραλληρησματος σου αγαπητέ για την μοναδικότητα του απερχόμενου και οδευοντα προς Μαρούσι δημάρχου αναφέρει ως αποτέλεσμα της κρίσης οτι έγιναν μονο έργα ουσίας. Μια λεξη θα σου πω και σύγκρινε την με έργα στο ηδη τουριστικά ανεπτυγμένο Νυμφαίο. . . μελέτες για υδροπλάνα.. Εργο ουσίας.. Καληνύχτα σας.

      Διαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΦΙΛΤΑΤΕ ΠΗΓΕΣ ΜΕ ΑΛΛΟΝ , ΔΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΣ
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια λαϊκή ρήση λέει: "Είδες Βλάχο σε είδε πρώτος". Μου το είπε ένας καλός μου φίλος από το Νυμφαίο. Στην προκειμένη περίπτωση ο Πρόεδρος έκανε το σωστό. Γιατί τα γραπτά μένουν. Μακάρι και οι υπόλοιποι Πρόεδροι να είχαν κάνει το ίδιο. Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό του Συμβούλιο το μόνο που κατάφεραν να κάνουν είναι να καταστρέψουν το Νυμφαίο. Κατηγορεί το Τοπικό Συμβούλιο ότι δεν έκανε απολύτως τίποτα. Λέει ψέματα για να κερδίσει ψήφους από το Νυμφαίο. Μάταια προσπαθεί και το ξέρει πολύ καλά. Πήγαινα και πάω συχνά στο Νυμφαίο. Η διαφορά τεράστια. Μπράβο κ. Πρόεδρε. Με τα γραπτά σου αποδεικνύεις ότι εσύ έκανες στο ακέραιο το καθήκον σου αλλά ο κ. δήμαρχος όπως καταλαβαίνεις δεν τον ενδιαφέρει το Νυμφαίο. Τον ενδιαφέρουν μόνο οι Αρχαιολόγοι και τα δίμηνα για να υφαρπάξει ψήφους από τα καμποχώρια.
    Αλλά Κυριακή κοντά γιορτή. Επιστροφή στις ρίζες στο Μαρούσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το παραπάνω κείμενο δεν το έγραψε ο πρόεδρος αλλά του το υπαγορεύσε ο Θεοδωριδης γιατί είναι ίδιο με το παρακάτω.
    Ο πρόεδρος σ όλη την τετραετία θύμισε πρόεδρο μονο στον μισθό του.πηρε περίπου 18000Ε και ήταν ανύπαρκτος. Ούτε μια πρόταση για τα θέματα του Νυμφαιου δεν έχει κάνει . Αυτό που έκανε όταν του τράβηξε το αυτί ο δημάρχου Χίος για την απραξία του ήταν να κάνει αντιπολίτευση μαζι με ΦΙΣΤΑΣ ΜΠουτάρη και Θεοδωριδη. Αποδεδειγμένα όλη τους η προσφορά τους είναι δυο αναφορές παραπόνων.
    Αρχισαν να καταλαβαίνουν ότι χάνουν την κυριαρχία τους στο χωριό , σπάει ενα κατεστημένο πολλών ετών όπου κάνανε στο. Χωριό ότι θέλανε γράφοντας στα παλαιά τους υποδήματα το κόσμο.
    Θεωρούν το χωριό τους τσιφλίκι τους.
    Μπράβο στο Ιωσιφιδη και την παρέα του που ξέρωντας ότι θα έχουν ενδεχομένως απώλεια ψήφων αποφάσισαν να σπάσουν εκ αυτό το απόκτημα ,αυτό το μόρφωμα χρησιμοποιώντας ικανούς και έξω από σύστημα ανθρώπους , τεχνοκράτες οπως ο Ιατριδης , ο Τζουτζιας , ο Μανης η Οικονομου και η Πιπιαδου.
    Ας τα λάβουν σοβαρά αυτά οι απανταχού Νυμφαιωτες και ας απαλλαγούν οριστικά από το σάπιο κατεστημένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 11.11 π.μ.Oικονομικές συνθήκες και πενιχρές κρατικές επιχορηγήσεις,αλλά διαφήμιση σε έν τυπα 'δημοτικά δρώμενα' 200.000 ευρώ κατά χιλιάδες,προπαγανδίζοντας με χρήματα του προυπολογισμού του δήμου, χρήματα των δημοτών μας, την παράταξη, πρωτόγνωρα ήθη για τόν τοπομας,΄Aσχημες οικονομικές συνθήκες στο δήμο, αλλά οι διοικούντες δεν ξεχνούν τη τσέπη τους,τάχατες τους 'επιασεο πόνος για να μας σώσουν δείτε τη μοιρασιά των διοικούντων σε θεσεις μισθωτές όπως ΔΕΤΕΠΑ Ν,Π,ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ,ΚΑΠΗ Κ.Λ.Π,ρημάξανε το δήμο σαν τα'ορνια και αυτοί οι άνθρωποι με περισσό θράσος ζητιανεύουν τη ψήφο μας,για να μας ξανασώσουν.Eνας Γάλλος συγγραφεας, ο Sabatier, πολύ σωστά είπε: υπάρχουν κάποιοι χειρότεροι από τους ανίκανους, είναι αυτοί που είναι ικανοί για όλα.!

    ένας αγανακτισμένος δημότης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΑΪΚΙΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ.

      Διαγραφή
  6. Οι άξιοι παλαιοί συνεργάτες που Φεράν την νίκη και αργότερα 3,5 έτη μαρασμού τώρα είναι ανηθικοι αναποτελεσματικοι ψεύτες ακόμη και στα γραπτά λογια τους και μονο στο ανύπαρκτο μυαλό πεντε παπαγάλων των μπλογκ ο δήμαρχος είναι συνεπής έκανε διαστημικά έργα και τους απομάκρυνε διότι του κάναν και κακό. Οσο και αν ο δήμαρχος πληρώσει επικοινωλογους οι τοπικοί λαλιστατοι τενεκεδες χασανε την μπάλα. Καλό Μαρούσι Δήμαρχε μας. Νυμφαίο -Αγιος - Αντίγονο - Λεβαία - Φιλώτας και Αετός θα του κανουν τα εισητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε μουφα που θα κρυφτείς μετά από αυτές τις εκλογές; πάντως σίγουρα πιο μακριά από το μαρουσι. Να παρεις και τον σεριφη μαζί, θα λαλήσει και αυτός μόλις μάθει τα αποτελέσματα...

      Διαγραφή
    2. ΘΑΝΑΣΗ ΟΥΟΥΟΥ!

      Διαγραφή
    3. τα εισιτιρια τα εχει και το ξινο νερο χωρις επιστοφη ....

      Διαγραφή
  7. Θεοδωρίδη είσαι μεγάλη πληγή για τον δήμο μας.... και δικός σου δήμος ειναι βέβαια πρέπει να το αναγνωρισουμε αυτό,από την στιγμή που τα πάντα τα έπαιρνε ο δήμος από τα μαγαζιά σου όταν ήσουν δήμαρχος...κάνει μπαμ ότι τα σχόλια τα έγραψες μόνος σου...σε μάθαμε και σε βαρεθήκαμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ επαναληψεις στα βλακο-γραφομενα σας βρε Γιουσουφακια,,,Λιγη φαντασια λιγο γουστο ...ντιπ για ντιπ δεν εχετε...Μακη μου οι μισφοφοροι...δε πολεμανε με καρδια...

      Διαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.