Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον καπετάν Σκοτίδα, στο Βατοχώρι…



  Οι Κομματικές Οργανώσεις Φλώρινας και Καστοριάς του ΚΚΕ οργανώνουν, την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016, στις 12:00 π.μ., στο Βατοχώρι του Δήμου Πρεσπών, –στο μέρος όπου βρίσκεται η προτομή του– εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον υποστράτηγο του ΔΣΕ - διοικητή του αρχηγείου
 
 Δυτικής Μακεδονίας του ΔΣΕ Νίκο Θεοχαρόπουλο (Σκοτίδα), ο οποίος σκοτώθηκε στην περιοχή αυτή, στις 11/8/1949.
  Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι η Ναλπαντίδου Μιμίκα, - μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Οι Τ.Ε. Φλώρινας και Καστοριάς

2 σχόλια:

  1. Αλέξης Ρόσιος – Υψηλάντης «Στα φτερά του οράματος» εισαγωγή Ν. Καλογερόπουλος εκδ. κώδικας, Θεσσαλονίκη 2001

    (Σελ 298) Η τραγική περίπτωση του Γιαννούλη.
    Για τις μεγάλες αποτυχίες του Γούσια, μια στην επιχείρηση της Έδεσσας, άλλη στο Γράμμο και τρίτη στο Βίτσι, ενώ θα έπρεπε να υποστεί αυτός ο ίδιος τις συνέπειες τους, το λιγότερο να καθαιρεθεί, αυτός με τις ευλογίες βέβαια και τη συγκατάνευση του αρχιερέα Ζαχαριάδη εκτέλεσε δυο από τους πιο ικανούς αξιωματικούς του ΔΣΕ, τον Γεωργιάδη και τον Γιαννούλη. Όχι, όμως ύστερα από δίκη, αλλά ύστερα από στημένη «δίκη» αφού η εκτέλεσή τους ήταν προαποφασισμένη από το «ιερατείο» κατά τη μόνιμη αρχή της ηγεσίας του ΚΚΕ..
    (Σελ. 299) Ήταν Αύγουστος του 1948..έλαβα σημείωμα από τον Γούσια, διοικητή της 670 Μονάδας . που έγραφε: «Να συλλάβεις, να δέσεις και να στείλεις τον Γιαννούλη στην έδρα»…τελικά αποφάσισα: δεν τον συλλαμβάνω, δεν τον δένω, δεν τον στέλνω… να δέσεις σήμαινε εκτέλεση. Έτσι και έγινε, για να φορτωθούν οι ευθύνες στον Γιαννούλη για τις αποτυχίες στο Γκόλιο- Κάμενικ και την Μπάτρα, για να απαλλαγή έτσι ο Γούσιας, που είχε την κύρια ευθύνη…
    (Σελ. 302) Και τώρα ας δούμε τον μακάβριο επίλογο της δολοφονίας του Γιαννούλη στις 20 Αυγούστου 1948, όπως μου τον αφηγήθηκε αυτόπτης μάρτυρας, ο αξιωματικός πληροφοριών της 670 Μονάδας, ο Γιώργος Φουρκιώτης: «Σε μια μετακίνηση του επιτελείου της 670 Μ, σε μια στάση, ο Θησέας Σαρής (ασφαλώς με εντολή του Γούσια) του έριξε μια πιστολιά από πίσω και ο λεβέντης ο Γιαννούλης έπεσε αιμόφυρτος…τότε λέω στον επίτροπο της μονάδας Λάμπρο Κανακαρίδη : Τι είναι αυτά , Λάμπρο, που γίνονται; Πάψε, χαζέ, μου λέει ο Λάμπρος, θα φας και συ το κεφάλι σου…»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιορτές μίσους , από τους νοσταλγούς του αιμοσταγούς δικτάτορα Στάλιν. Ευτυχώς ηττηθήκατε και δεν προλάβατε να καταστρέψετε ολοσχερώς την ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.