Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Μάνταλα και Υδατογραφίες», στα πλαίσια των Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αμυνταίου… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης με έργα διακοσμητικής τέχνης «Μάνταλα» και υδατογραφίας των Βασίλη Ηλιάδη και Μαρίας Παναγιωτίδου αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 24 Αυγούστου, στο παλιό Α’ Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου, παρουσία του Δημάρχου Αμυνταίου, Κώστα Θεοδωρίδη, αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, καθώς και πλήθος κόσμου.
  

  Λίγα λόγια για την έκθεση και τους καλλιτέχνες…

  Η Μάνταλα, το αρχέγονο σύμβολο που ενυπάρχει στον καθένα μας, ένα ελεύθερο από διαστάσεις σύμβολο που συμβολίζει τον σπόρο, το σπέρμα, τη σταγόνα, το περίοπτο αρχικό σημείο, αποτυπώνεται στα έργα του Βασίλη Ηλιάδη.

  Ο επί 12 χρονιές πρωταθλητής Ελλάδας στο Τζούντο, αθλητής του «Φίλιππου» Αμυνταίου και νυν προπονητής της Εθνικής ομάδας, Βασίλης Ηλιάδης, όπως ο ίδιος εξομολογείται, «το Τζούντο, ο δρόμος της ευγένειας, λειτούργησε καταλυτικά στην ενασχόληση του με την τέχνη. Κάθε δημιουργία Μάνταλας, υπήρξε διέξοδος σε στιγμές έντονου στρες και σωματικής κούρασης, αναδεικνύοντας έναν καινούργιο τρόπο και τόπο ψυχικής του ηρεμίας»

  Η Μαρία Παναγιωτίδου με καταγωγή από την Τ.Κ. Αναργύρων, εργάστηκε στην Τεχνική εκπαίδευση στην Σαλονίκη και η ενασχόληση της με την υδατογραφία ξεκίνησε πριν 3 χρόνια στην Αμερική, όπου και διαμένει μόνιμα.

  Συμμετείχε σε διεθνείς εκθέσεις στην Ελλάδα και τα έργα της απέσπασαν πολλά θετικά σχόλια.

  Στους χώρους του παλιού Α’ Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου, εκθέτει έργα με τοπία και λουλούδια.

  Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια των Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αμυνταίου και θα λειτουργεί έως και το Σάββατο 27 Αυγούστου, τις ώρες 7 – 10μ.μ.. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.