Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΣτΕ: αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες - Βαρύτατο το πλήγμα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Ν. Παππά και στον Αλ. Τσιπρα…



  Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, με ψήφους 14 έναντι 11, οδηγώντας σε πλήρη ανατροπή των δεδομένων που δημιουργήθηκαν με τη δημοπρασία των τεσσάρων αδειών από την κυβέρνηση.
  
  Οι 25 αντιπρόεδροι και σύμβουλοι Επικρατείας, μετά από μία έντονη διάσκεψη – την πέμπτη κατά σειρά – αποφάνθηκαν μετά από πέντε ώρες ότι ο νόμος Παππά προσκρούει στις επιταγές του άρθρου 15 του Συντάγματος που καθορίζει ως μόνο αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών το ΕΣΡ.
  Εν αναμονή του σκεπτικού της απόφασης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο δεν έδωσε καμία προθεσμία για διορθώσεις στο νόμο 4339/2015 και απέρριψε στο σύνολό της τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, κρίνοντας ότι μόνο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είναι αρμόδιο για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.
  Ο διαγωνισμός για τις τέσσερις άδειες θεωρείται ουσιαστικά ως μη γενόμενος. Έτσι, τα υφιστάμενα τηλεοπτικά κανάλια, που δεν πήραν άδεια βάσει της διαδικασίας του νόμου Παππά, θα συνεχίσουν να λειτουργούν.
  Οι τέσσερις άδειες που δόθηκαν βάσει της ίδιας διαδικασίας είναι πλέον στον αέρα και τα χρήματα που έχουν ήδη κατατεθεί από τους υπερθεματιστές πρέπει να τους επιστραφούν.
  Ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από τη διάσκεψη, αναφέροντας πως η διάσκεψη ήταν μυστική.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣτΕ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

  Πυρά κατά του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου εξαπέλυσε από την κυβέρνηση μετά την απόφαση. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε επίσης ότι θα έρθει τη Δευτέρα στη Βουλή νέο νομοσχέδιο.

ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΝ Ν. ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ

  Η κυβέρνηση μετά την απόφαση του Στε βγαίνει βαρύτατα εκτεθειμένη και το πλήγμα που δέχθηκαν προσωπικά ο Ν. Παππάς και ο Αλ. Τσίπρας είναι ισχυρότατο με άγνωστες αυτή τη στιγμή προεκτάσεις.
  Αυτή την ώρα το αίτημα για τη διαμόρφωση ενός ριζικά διαφορετικού τηλεοπτικού τοπίου στη χώρα, όπου δεν θα κυριαρχούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, γίνεται πολύ πιο επιτακτικό.
  Αυτό, όμως, το αίτημα δεν έχει την παραμικρή σχέση με τις προθέσεις της κυβέρνησης και των άλλων μνημονιακών δυνάμεων.
  Αντίθετα, το αμέσως επόμενο διάστημα θα παιχθεί ένα άγριο και ανούσιο παιχνίδι αντιπαραθέσεων κυρίως ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ για το ποια διαπλοκή και ποίων τα συμφέροντα θα κυριαρχήσουν στην τηλεόραση, με θύμα τον ελληνικό λαό, τη δημοκρατία και τον τόπο.

ΙΣΚΡΑ

2 σχόλια:

  1. Συνταγματικο ειναι ομως το ξυλο που τρωνε οι κατοικοι των σκουριων απο μπατσους και μπραβους για να υπερασπισουν τον τοπο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα που εξελέγη στη πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Ο δικός του υπουργος και μάλιστα με καλή σειρά, δεν πιάνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.