Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Διανοούμενοι και δικτατορία - 50 χρόνια μετά…» στο Αμύνταιο… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Με αφορμή τη συμπλήρωση μισού αιώνα από το ξέσπασμα του πραξικοπήματος του ’67 στην Ελλάδα, η Ένωση Φιλολόγων Ν. Φλώρινας διοργάνωσε την ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «Διανοούμενοι και δικτατορία - 50 χρόνια μετά…», το απόγευμα της Παρασκευής 28 Απριλίου, στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.
  

  Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων, Κατερίνα Κουλουκάτση, ενώ η Φιλόλογος Διονυσία Αθανασιάδου, στην ομιλία της παρουσίασε, μεταξύ άλλων, τις άγνωστες πτυχές από τον αντιδικτατορικό αγώνα των διανοούμενων της εποχής, το εκδοτικό τους έργο, την ελευθέρια της έκφρασης στην παιδία και τον έντυπο τύπο και γενικά, την παρέμβαση των στρατιωτικών της χούντας στην πνευματική ζωή και τις τέχνες των ζοφερών εκείνων χρόνων.

  Ενθουσίασε το κοινό η παράσταση που ακολούθησε, από ερασιτέχνες ηθοποιούς του Αμυνταίου, πάνω σε δραματοποιημένα κείμενα σχετικά με τις πρακτικές που εφαρμόζουν οι δικτάτορες ανά τους αιώνες, καθώς και το νόθο δημοψήφισμα του ’73.

  Η ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση, έκλεισε με το Μουσικό Σύνολο Καθηγητών του Ωδείου Φλώρινας, (Βασίλης Δόντσιος – φωνή, Νίκος Γεωργίου - κιθάρα και Γιάννης Παυλίδης – πιάνο), οι οποίοι ερμήνευσαν, με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο, απαγορευμένα τραγούδια της εποχής.

1 σχόλιο:

  1. Ευτυχώς που υπήρχε η επιλογή του Περισκόπιου για μένα που δεν μπόρεσα να παραβρεθώ.Κόσμημα για το δημοκρατικό Αμύνταιο η ουσιαστική και σεμνή εκδήλωση, χωρίς φανφάρες και ανέξοδους βερμπαλισμούς. Συγχαρητήρια πολλά στη Διονυσία για την άρτια και εμπεριστατωμένη εισήγηση, στους συναδέλφους και φίλους που φώτισαν με τον τρόπο τους ένα δύσκολο θέμα.Ελπίζω και σε συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.